En månad med aktieraketer

scenic view of fire at night

Foto av Pixabay på Pexels.com

För en månad sedan plockade jag upp en fråga som ställdes på facebooksidan aktieraketer. Det gällde frågan om vad man skulle investera i för bolag på en månads sikt. 

Nu har det gått en månad och jag måste säga att jag var ganska nyfiken på hur det hade gått med de tio kandidater som jag plockade ut från tråden i gruppen aktieraketer. Helt ärligt trodde jag inte särskilt mycket på idén och förväntade mig rätt dåliga resultat. För trots allt så är det inte fundamenta som driver dessa bolag utan snarare en förhoppning om en bättre framtid. Inget fel i det, eftersom alla bolag har startat någonstans där vissa lyckas medan andra faller platt.

Hur gick det?
Tro det eller ej men om man slår i hop resultatet så gick det plus 209 procent vilket innebär ett snitt på 20,9 procent. En fantastisk avkastning på en månad. Är det nu bara att hoppa på tåget mot nya höjder? För den riskvillige är det kanske så men jag skulle aldrig våga att investera om det inte ges tydliga signaler på vinstutveckling m.m.

Skärmavbild 2020-02-16 kl. 16.16.29

Om vi backar i tiden och tittar på det bolaget som gett bäst avkastning, FastOut (110%). Så har vi haft en fallande trend sedan toppen i mars 2016. Sedan dess har aktien fallit med 81 procent och det som verkar ha givet den senaste månadens uppgång är etablering av försäljning i Norge.
De skriver själva i en pressrelease: Inviso, som är Norges ledande leverantör av foto- och kommunikationstjänster till fastighetsbranschen, har precis inlett det aktiva försäljningsarbetet och landat en första order, ett fastighetsmäklarkontor. Ordervärdet är på motsvarande 51000 svenska kronor per år i fast avgift för att använda FastOuts plattformstjänster.

Detta blev ett kul experiment och visst ska man hålla öron och ögon öppna för bolag som kan skapa mervärde för aktieägarna och inte minst utveckla nya spännande produkter och tjänster.
Nu återgår jag till mina stabila bolag som Nibe, Castellum, Beijer Ref, Fortnox, Johnson & Johnson, Bravida och många andra.

Reservation för eventuella felräkningar som är baserade på Avanzas siffror.

Sparabloggen.com

 

En kommentar

Lämna en kommentar