Historik

Utveckling juli14okt17
Sommarens nedgång har vänt upp till en ordentligt återhämtning!
Fortfarande kan ”experterna” inte bestämma sig för upp eller ner…

Vi använder Avanzas grafer. De har en intressant metod att räkna ut utvecklingen genom att efterlikna hur man räknar på utvecklingen hos en fond. Det innebär att den procentuella utvecklingen räknas med ”lika vikt” hela tiden. Men eftersom vi sätter in mer kapital varje månad betyder 1% i slutet mer total avkastning än 1% i början.

Sedan starten 1 juli 2014 har vi avkastat 36,44 %. Spännande att se hur detta fortsätter. Vill du se innehållet i vår portfölj kan du läsa här.

Stöd gärna sparabloggen.com genom att besöka våra samarbetspartners.

2014

Sparabloggen AK startade upp och gjorde sina första investeringar 1 juli 2014. Första halvåret lyckades vi avkasta 9,80 %. Vi skuggade index… eller skuggade index oss?

utveckling-2014

2015

2015 var ett mycket bra år för portföljen. Vi lyckades slå index med 17,25 % ungefär, och totalavkasta 19,75 %. Vår stora förtjänst var att vi överviktade små bolag med god tillväxt. Dessutom gick vi ur marknaden till viss del under året.

utveckling-2015

2016

Vi valde att parera nedgången april15 – juni16 genom att inte vara fullinvesterade. Det var delvis ett bra beslut. Det svåra är alltid att stiga in med en bra tajming också. Vi har varit långsamma på bollen. Dessutom skiftade marknaden 2016. Småbolag som tidigare gått mycket bättre än index fick se sig slagna av mer cykliska och stora bolag. Detta gjorde att vi inte hängde med index alls, framförallt inte i slutet av året. Index slog oss med ca 8 %.

utveckling-2016

 

Stöd sparabloggen! Köp dina hemrenoveringsprodukter här! Kampanj nu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s