Aktieraketer, bra eller…

space rocket launching

Photo by Pixabay on Pexels.com


Jag är med i gruppen aktieraketer, men inte för att göra snabba klipp eftersom det inte ingår i min investeringsfilosofi. Syftet är snarare nyfikenhet om vad de diskuterar och vilka aktier som rekommenderas.

Jag fångades av en fråga kring aktieraketer som gällde en investeringshorisont på en månad. Medlemmarna i tråden gav förslag på bolag som de var övertygade om skulle stiga på relativt kort tid. Självklar finns det många bolag som kommer att gå upp under den perioden men chansen är också extremt stor att det blir motsatt effekt.
Några av kommentarerna är: finns chans på flera hundra % upp, myFC utan tvekan, ZignSec kommer med all säkerhet att stiga under nästa vecka. 

Jag tänkte följa upp och plockade ut 10 bolag som nämns i tråden och se hur utvecklingen ser ut om en månad.
Gemensamt för de bolagen som jag har tagit med är att de alla är förlustbolag. Jag misstänker att detta är en gemensam nämnare för många av de så kallade aktieraketer och att det ibland är en förutsättning för att få det att bli en raket. Så långt som historien visar på Börsdata är det ingen av bolagen som någonsin gjort vinst.
Ur alla perspektiv, långa som korta är risken skyhög.

Skärmavbild 2020-01-12 kl. 12.51.00

Det ska bli spännande att följa kursutvecklingen under en månad och se vilka aktier som är vinnare eller förlorare.

Sparabloggen.com

 

Annons

En kommentar

  1. Många som verkar vilja göra dessa snabba klipp. Har själv trott mycket på detta och gått på en hel del nitar, men nu försöker jag bara investera i bolag efter vissa kriterier och med längre horisont. Sen är det alltid kul att försöka göra ett litet klipp här eller där. Jag har avsatt Max 0.5-1% av portföljen på förhoppningsbolag . Såg oxo att man diskuterade MyFc i gruppen aktier Småbolag…. kommer inte ihåg vad gruppen heter riktigt men så någon som tyckte att wow vilken uppgång på MyFc och viss om man köpte på 0,57 och sålde på 1,85 så har man gjort en kanonaffär 🙂 köpte den på 17 och sålde efter kraftig upp gång till 37, men aktar mig lite för dessa bolag som ofta gör nyemissioner på varandra… men kul ute att tracka några av dem. Det är lätt att tappa den fina tillväxten man gjort under ett år på en enda affär. Tack för en bra blogg 🤙🏽

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s