Beslut bakom köp

Funderade över det aktieinnehav jag har och vilka beslut som ligger bakom mina köp. Först kan jag konstatera att det inte ligger någon djuplodande fundamental analys bakom och ännu mindre någon teknisk sådan.
Varför köpte jag till exempel Skanska, jo det är väldigt lätt att svara på. Jag tittade på Avanza Forum från 12 maj 2011. Det var en intervju med GW Persson och han var övertygande om sitt innehav i just Skanska. Min analys blev: vet han vad han pratar om, ja!
När jag köpte in Medivir i våras var det en rubrik som jag fastnade för: Medivir en kassako. Visst läste jag analysen men jag kunde inte få bort de tre orden från mitt huvud.
Nibe var en aktie som jag tog beslut utifrån två grunder: en vän rekommenderade denna aktie och i en intervju hörde jag talas om Gerteric Lindquist som är VD för Nibe. En engagerad och entusiatisk person som driver företaget framåt.
Apple Inc, enda orsaken till inköp var att jag är en stor Applefanatiker med inköp av allt från Macbook Pro, Iphone, Ipad, Ipod m.m.
Mavshack, ja denna förhoppningsaktie har en affärsidé som jag tror på. Men om det blir Mavshack eller något annat bolag som kommer att revolutionera Asien med streamade filmer det får framtiden utvisa. Här tog jag helt enkelt ett beslut utifrån dess affärsidé och inget annat. Hade det inte då varit bättre att satsa på Netflix som är ett bolag som är etablerat och går med vinst. Absolut, men marknadspotentialen för inhemsk film kommer att utebli och det är just det unika med Mavshack.
Vilken analytiker som helst skulle nog se ner på dessa argument för att investera i aktier, men vill man vara med på marknaden är det kanske inte alltid det konventionella som gäller.
Tänk själv och tänk smart det kan kanske löna sig!
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s