Den nya trenden: courtagefritt

smiley-147407_1280.jpg

Courtagefri handel, det var något som man bara kunde drömma om för några år sedan. Går man tillbaka ännu längre var det riktigt dyrt och krångligt att handla med aktier. 

Även om DeGiro tidigare meddelat att man siktar mot att ha courtagefri handel på OMX Stockholm så var Avanza först med att erbjuda detta till sina kunder. Lysande för alla sparare men haken är att man har satt en gräns vid 50 000 kronor. Nordnet var inte sena att svara på detta och höjde beloppet till 80 000 kronor för den courtagefria handeln på OMX Stockholm. Men nu tog DeGiro fram storsläggan och sätter denna gräns till 1 000 000 kronor. Nu talar vi verkligen om att öppna upp för många småsparare att handla gratis.

DeGiro själva beskrivet det så här: Från och med den 1 juni 2016 kommer DEGIRO att erbjuda courtagefri handel på OMX Stockholm (large, medium och small cap), till alla sina svenska kunder som har mindre än 1,000,000 kr i samlat sparande. Igenom detta initiativ hoppas DEGIRO inte bara att framhålla vikten av sparande för den yngre generationen, men tillåter också en betydande andel småsparare att investera på OMX Stockholm courtagefritt för att ytterligare öka sitt sparande.

Storbankerna och övriga aktörer är omsprungna med hästlängder gentemot dessa tre aktörer. Men fortfarande finns det många människor som har ett sparande där de erbjuds mycket dyra lösningar, antagligen mot bättre vetande eller någon sorts lojalitet gentemot sin bank.
Jag själv handlar hos samtliga nätmäklare men har valt Avanza som min huvudnätbank. En av faktorerna är att jag helt enkelt känner förtroende och tycker mycket om vad de har att erbjuda som nätmäklare. Inte minst är den grafiska profilen och uppbyggnaden helt klart bäst av de tre. Nordnet känns i mitt tycke förlegad och skulle vinna mycket på att fräscha upp både utseende och funktioner.
DeGiro kan bli en vinnare med sitt nya erbjudande men deras sida är helt hopplös och det finns mycket i övrigt att önska för att närma sig främst Avanza.
Kommer jag då att öka mitt sparande hos DeGiro och dra nytta av gratishandeln? Antagligen kommer jag att stoppa in mer pengar än tidigare, men Avanza kommer att förbli min huvudsakliga nätmäklare.

Gratis är gott!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s