Fingerprint Cards

Fingerprint Cards en förhoppningsaktie som ligger på Mid Cap. Företaget har funnits sedan 1997 och hade sin peak under IT-erans gyllene år. Aktien värderades som högst till 117 kronor men det är ett minne blott och bra är väl det. Verkligheten kommer så småningom ikapp värderingen. Börsvärdet i skrivande stund är otroliga 2,8 miljarder och det utifrån en nettoomsättning på 95 miljoner.

En ny peak nådde Fingerprint när Apple lanserade Iphone 5s med fingertrycksläsning i september 2013. Det var dagarna innan som jag gick in och köpte denna aktie och visst steg den under en kort tid men sedan dess är den för mig ner 32 %.

Framtidstron är hög inom bolaget och VD Johan Carlström räknar med en omsättning på 500 miljoner för 2014. Enligt rapporter så har de en av de fem största mobiltelefontillverkarna som kund. Vem det är vet vi inte men det kommer att visa sig under året.

Varför ligger jag kvar i en aktie som så uppenbarligen är en lottsedel? Om man hade varit rationell så hade den varit borta för länge sen men det är också det där lilla hoppet om att deras visioner faktiskt är på riktigt. Strategin är att ligga kvar under 2014 och stämmer deras prognoser tror jag på en fin resa.

Med dessa förhoppningsbolag försöker jag ha med mig ett citat från den förre VD på Precise Biometric, Thomas Marshall, ”Håll ögonen på Precise Biometrics i år och du kommer att se att 2013 blev ett avgörande år för oss”. Efter det sålde han av och drog med en vinst på många miljoner, aktieägarna stod kvar och fick se kursen falla kraftigt. Bolaget har därefter inte levererat i närheten av vad han lovade.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s