Försäljare, nej tack!

Bild

Det finns väl få yrken som är så kritiserade som försäljare. Överst på listan över oönskade måste hemtelefonförsäljarna vara. Jag har som princip att aldrig säga ja till någonting som säljs via telefon, dörrförsäljning eller på ”stan” försäljning. Jo, jag har sagt ja en gång och det var till Viasat som hade ett erbjudande. Ångerrätt fanns givetsvis med och den utnyttjade jag efter någon vecka. När jag ringde och skulle säga upp avtalet frågade mannen på kundservicen varför jag ville säga upp avtalet. Jag sa att det inte var relevant utan ville bara säga upp det. Vi höll på en stund och dividerade och mannen blev riktigt upprörd över att jag inte ville uppge orsaken.
Jag vill inte bli erbjuden eller övertalad att köpa en vara om jag själv inte har valt att uppsöka ett försäljningsställe, det bara är så. Uppstår ett behov av en produkt eller tjänst så vill jag hävda att ett rationellt och sansat beslut alltid är det bästa.
Prismässigt är det bara frågan om några sekunder innan man via till exempel Pricerunner, Compricer eller Prisjakt vet det bästa priset och om varan finns på lager.
Däremot finns det otroligt många duktiga försäljare som har möjlighet att guida inom respektive område för att valet av produkt eller tjänst skall bli tillfredsställande.
Säg nej till alla påtvingade försäljare, våga vara kritisk och glöm inte att jämföra priser.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s