Köpa till sillen…

sill
Foto: Per Karlsson
Det finns många talesätt och ett av dem är att köpa till sillen och sälja till kräftorna. Samtidigt som en annan säger ”Sell in May and stay away”. Ja egentligen lyder den ” Sell in May, and go away; don’t come back until St Leger day”. Vilket innebär att man återkommer till börsen i slutet av september då en hästkapplöpningen hålls i engelska Doncaster.
Hittills i år måste man ge den senare rätt. Börsen har varit kanska sur och volatil med en nedgång på ca 4 procent sedan första maj. Nedgången den här månaden har varit knappt 5 procent. September månad har statistiskt sätt varit den svagaste månaden medan perioden november till april har stöd till att vara starka börsmånader.
Så när sillen strax står på bordet, kan du börja grubbla på om man borde köpa eller sälja?
Å andra sidan är börsen stängd idag så skit i allt som har med börsen att göra och njut av midsommar i ett osäkert väder.
Glad midsommar från Sparabloggen.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s