VM Final och Börselva

audience-1866738_1920.jpg

Fotbolls VM är i full gång och det engagerar många människor runt om i världen. För oss svenskar är det givetvis extra kul att äntligen få se ett svenskt landslag som är med och kämpar om VM titeln. Tyvärr förlorade vi mot Tyskland men ännu kvarstår chansen om vi vinner mot Mexiko.
Lika roligt är det att se olika Börselvor som presenteras bland bloggare och andra kanaler.

Fenomenet tror jag dök upp under VM 2014 och vi själva gjorde en uppställning inför fotbolls EM 2016 där vi lyfte fram elva bolag som vi ansåg som kvalitetsbolag och ett och annat Wild Card med följande uppställning: Balder, NIBE, Melker Schörling, Bilia, Bure, Hexpol, Unibet, Scandi Standard, Invisio, IAR Systems och ework.

Hur har det då gått under dessa två år? Utfallet har varit tämligen god och den årliga snittavkastningen har legat på dryga 12% om man slår ihop samtliga bolag utom Melker som blev utköpt från börsen. Bäst har I.A.R, eWork och Bure gått medan Bilia har varit ett sänke i portföljen.

Andra Börselvor

Aktieingenjören
Pandora, XLmedia, Byggmax, Doro, Insr, Ubiquiti, Judges Scientific, Data Respons, Avensia, Ework och Axkid
Läs mer här.

Aktiespararna
Swedish Match, Essity, AAK, Saab, Ica Gruppen, Kindred, Loomis, Hufvudstaden, Beijer Ref, Hexagon och Volvo
Läs mer här.

Gustavs aktieblogg
Discovery, Vitec, LiveChat, Ekadharma, Sealink, Savaria, A2, Micro Mechanics, Famous Brands, Decisive och Somero.
Läs mer här.

Krona till miljonen (Börselva med fokus på utdelning)
Handelsbanken, Investor, Kinnevik, Akelius Pref, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Realty Income, Atlas Copco, Swedish Match, Axfood och Castellum.
Läs mer här.

Vår Börselva i VM final
För att skoja till det lite extra tänkte vi i sedvanlig ordning lyfta fram elva bolag som platsar i en VM final men också drömmotståndet för att säkra vinsten och bli börsvärldsmästare 2018.
Vi har en förkärlek till stabila kvalitétsbolag som kan leverera år ut och år in men där också en och annan joker kan få vara med och spela. I motståndet ser vi gärna raka motsatsen, förhoppningsbolag och andra osäkra spelare som inte levererar när det gäller.

Skärmavbild 2018-06-24 kl. 10.28.31.png

En närmare förklaring kanske inte behövs men vi tror inte det kommer att vara några problem med att vinna över ett lag som bland annat innehåller svaga kort som Anoto, Dr Sannas och Cinnober. Negativt resultat år efter år för motståndarna kommer att vara vår styrka där vi har en uppställning som ständigt överraskar på intäktssidan med starkt tillväxt. Vår backlinje visar på en sällan skådad stabilitet där motståndarna får svårt att bryta igenom. Vårt anfallspar representerar två olika spelstilar men är extremt duktiga på vad de gör. Vår vänstermittfältare Vitrolife står för tillväxten medan högermittfältaren NIBE ger värme och omtanke till laget.
Nu tror jag snart det är dags för matchstart, speltid: många år men vi gör en avstämning efter 365 dagar.

Lycka till!

Sparabloggen.com

Lämna en kommentar