Alla vill väl göra en #braaffär ?

skylt

Alla vill göra en bra affär! Tillsammans kanske vi kan tipsa varandra till riktiga klipp? Sparabloggen sjösätter #braaffär!

Visst är man riktigt nöjd när man gjort ett klipp? Man köpte något billigare än väntat eller fick mer betalt än vad man från början trodde. Men en bra affär kan vara så oerhört mycket, och kanske något helt annat än vad man från början tänker.

Vad är då en bra affär? Det är väldigt svårt att svara på och det ligger nog mest i känslan man får efteråt. (Men det är viktigt att inte blanda ihop en #braaffär med det vanliga köpbegäret och konsumtionsbeteendet.)

Om man gjort en bra affär kan det vara trevligt att tipsa sina medmänniskor, så att de kan göra samma sak. Sparabloggen sjösätter #braaffär! Ge tips till alla läsare om bra affärer ni gjort! Det kan ni göra på flera sätt; antingen skriver du en kommentar här nedanför i bloggen, eller så kommenterar du på Facebook. Eller varför inte twittra? Skriv ett inlägg, och lägg gärna till taggen #braaffär. Så kan vi leta upp era tips och skriva dem på bloggen för att föra tipset vidare!

Vi kan passa på att ge några egna tips:

 • Jag registrerade mitt tågkort på västtrafiks webbplats. Det var tur, för jag tappade det förra månad. Nu kunde jag återställa det när jag tappade bort det! Sparade 1 000 kr! #braaffär
 • Köpte luft-luftvärmepump i ett hus som värmdes av direktverkande el-radiatorer! Elförbrukningen sjönk med tusentals kronor om året! #braaffär
 • Pratade med bilförsäljaren om en ny bil… Prisförslaget jag fick på min gamla bil kunde jag höja 5 000 kr på Blocket och ändå sälja bilen snabbt och smidigt! #braaffär
 • Köpte aktier tåg H&M till barnen! Tror på fortsatt uppgång, och kanske ett intresse för investeringar för dem? #braaffär
 • Köpa barnkläder begagnat på barnklädesmarknader. Kostar en bråkdel! #braaffär
 • Sälj din gamla mobiltelefon på Tradera istället för att lägga den i byrålådan! Bra för utrymmet, miljön och du får in några hundra! #braaffär
 • Tog en weekend med frun i Helsingborg i somras. Bokade billigt på www.booking.com. En trevlig resa! #braaffär

Kunde fortsätt en stund till men jag vill hellre be Er läsare om Era bra affärer. Inte bara den bästa, inte bara investeringar i värdepapper (men även det så klart) utan alla affärer som kändes bra! Vi följer upp om en vecka!

Skicka era bra affärer som kommentarer på facebook, som kommentarer i bloggen eller på twitter med hashtagg #braaffär!

Vi hörs!

Annons

4 kommentarer

 1. Vi köpte en bra begagnad husvagn för vrakpriset 20 000:- på blocket. Husvagnen var i fint skick och vi tog sparade pengar att köpa vagnen för. Om man räknar bort inköpspriset som jag räknar med att vi får igen om ca 5 år när vi kanske säljer vagnen (marknadsvärde på vagnen är idag ca 40 000:-) så kan vi i familjen nu komma ut på fler små och stora semesterturer.

  Fasta kostnaden/år för vagnen är:
  Skatt ca 400:-
  Helförsäkring 1000:-
  Vinterförvaring 1000:-
  Besiktning vartannat år ca 300:-/år
  Totalt blir detta under 3 000:-/år i faktiska kostnader. Eventuellt tillkommer små reparationer.

  När vi åker på semester i eller utanför Sverige brukar vi ta in på vandrarhem eller hyr lägenhet/hus. VI brukar inte bo lyxigt, men det landar ändå ofta på omkring 1000-1200:-/natt.

  Nu kan vi bo mycket billigare och lägga pengarna på annat. Redan vid 5 övernattningar/år blir det billigare:

  Lägenhet 1000kr x 5 nätter = 5 000:- (minst)

  Campingavgift 5 nätter ca 1800:-
  Husvagnens årskostnad ca 2 700:-
  = 4 500:-

  En extra bonus är att vi nu inte behöver fundera på om vi har råd att exempelvis ta en långweekend i Skåne och betala 3 500:- för 3 övernattningar. Vi kan bara dra iväg vagnen och ställa den på en enklare camping och betala 1 000:-.

  Ju fler nätter vi spenderar i vagnen på semestern, ju mer sparar vi. Jag tror att vi kommer spendera minst 20 nätter i vagnen under detta första år. 10-12 dagar under semestern och sedan 3-4 weekend tripper. Då kostar varje övernattning för oss ca 450 kronor (fasta kostnader delat på 20 nätter=135:-) samt campingavgift. Alltså sparar vi minst 550 kr/natt (750kr/natt om vi räknar med att lägenheten kostar 1200:-) Totalt sparar vi då mellan 11 000-15 000.

  Dock drar ju bilen lite mer – men eftersom vi har diesel och dom motorerna är sega, tror jag inte bilen drar mer med vagnen än om frugan har hemlängtan och trycker lite extra på gasen.

  Är inte detta en bra affär så säj 🙂

 2. Bra affär. Jag köpte en jacka på mellandagsrean. Ord pris 1995kr. Jag betalade 599kr. Det kallar jag rea.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s