Sommarloppis – en trevlig affär!

loppis2

Att köpa saker på loppmarknad kan för många kanske kännas lite konstigt, men det är en trend som är riktigt stor. Tanken att man värnar om miljön samtidigt som man kan fynda gör det till en riktigt bra affär. Men om man vill tjäna några kronor extra är det försäljning man ska rikta in sig på. Blocket och Tradera blomstrar och det visar vilket oerhört intresse det finns för att köpa och sälja begagnat.

De flesta kommuner har säkert någon form att loppisförsäljning där det finns möjlighet att avyttra sina gamla saker.
Man kan söka på nätet för att få information kring loppisarrangemang i olika kommuner. Gå in www.svenskaloppisar.se där kan man söka på loppisar där man själv får sälja. Är man bara intresserad av att handla kan dessa sidor rekommenderas: loppiskartan.se, www.loppisar.com333-loppisarwww.emmasvintage.se

I vår hemkommun finns det flera tillfällen under året att sälja på olika marknader men det är under sommaren som det största loppisarrangemanget äger rum: Alléloppisen. Det är en ca 600 meter lång grusallé som fylls med försäljare och köpare.

Det pratas om att svensken har i genomsnitt varor för runt 20-25 000 kronor som är säljbara i sitt hem. Börjar man titta runt i sin lägenhet/hus, förråd, vindsutrymme eller garage upptäcker man snart att det finns väldigt mycket saker att loppissälja.
Vad är det då som är bra att sälja? Det är svårt att svara på eftersom det kan bero på tillfälligheter och lokala trender. Men barnartiklar såsom spel, kläder, filmer, och böcker brukar fungera bra. Om man har lite dyrare föremål kan det vara idé att vända sig till någon av de nätbaserade försäljningsplatserna. Det gäller att optimera vinsten och hitta köpare från en bredare kundbas.
Vid en vanlig bords- eller bakluckeloppis som riktar in sig till olika åldrar, där kan det vara bra att ha större bredd på sakerna man säljer. Inredningssaker verktyg, porslin eller sportartiklar. Bakverk eller egen saft kan också fungera om det inte finns regler som motsäger detta. Det är viktigt att det är hela och rena saker samt att priset kanske ligger mellan 5-50 kronor. Alla vill köpa billigt!

Tips för den som ska sälja:

– Vill man ha bästa platsen måste man vara ute tidigt.
– Ha med gott om växel
– Plastpåsar att kunna erbjuda kunden
– Räkna med att folk vill pruta
– Om du har ömtåliga saker, ta med gamla tidningar
– Stol är ett måste, dagen kan bli lång
– Lägg upp varorna på bästa säljande vis, omstrukturera när du märker att vissa varor inte säljs
– Ställ upp varorna i kategorier
– Ta med klädställning om du ska sälja kläder och häng upp kläderna i storleksordning och herr/dam/barn.
– Prismärk gärna i femkronorsintervaller
– Rea ut varorna i slutet
– Lägg småsaker i en korg och skriv t ex ”Allt i korgen 5 kr”
– Ha med matsäck

Ett trevligt uppträdande mot sina kunder är givetvis en självklarhet!
Betalning sker oftast kontant men swish är ett riktigt bra betalningssätt för att undvika kontanthantering. Skylta gärna att du har denna betalningsform.

Lycka till med försäljningen och bli inte förvånad om du går därifrån med 500-1500 kronor mer i plånboken.

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s