Bolag för 2015, med sparpodden. Tävling!

investment-competition

I avsnitt 63 av #Sparpodden så skådade Jan Dinkelspiel och Günther Mårder djupt in i kristallkulan för att vaska fram vinnaraktier 2015. Givetvis kommer detta omedelbart att omvandlas till något av en tävling! Sparabloggen tar tillfället i akt att ställa upp dessa herrar mot varandra i en avkastningstävling 2015! En liten försmak inför den löpartävling som herrarna talat om.

Vi har gjort så här: 

  • Under programmet nämnde Jan och Günther en samling bolag. Det var främst tre, men även en del andra nämndes i avsnittet. Günther hänvisade också till ett blogginlägg där han vaskat fram 5 avkastningsbolag. Dessa bolag (8 för herr Mårder och 7 för herr Dinkelspiel) lades jämnt fördelat i två portföljer.
  • Vi gav de tävlande 100 000 kr av högst påhittade pengar att investera.

Som du kan se i sammanställningen nedan så hade Jans portfölj avkastat nätta 64,6% 2014, medan Günthers snittade in på 11,3%. Detta är givetvis irrelevant. Frågan är ju vad som händer 2015! Har Jans tåg redan gått? Kommer Günthers bolag att vända sin utveckling? Eller kommer 2015 att ligga ungefär i linje med 2014?

Givetvis skulle portföljen antagligen se tämligen annorlunda ut om Dinkespiel och Mårder själva skulle fördela kapitalet och balansera innehaven mot varandra och andra investeringar. Detta bortser vi ju såklart helt ifrån!

Vill du själv läsa/lyssna in dig? Följ länkarna!

https://soundcloud.com/sparpodden/sparpodden-ep63-aktierna-du-inte-vill-missa-ar-2015

http://www.nordnetbloggen.se/fem-spannande-investeringar-for-2015/11/12/2014/

Portföljer

Günthers bolag:
BTS Group
Tribona
Bahnhof

Medirox
Elektragruppen
Nolato
Beijer Alma
Malmbergs elektriska

Jans bolag:
Elanders
Consilium
Enea

Mekonomen
Cellavision
Invisio communikation
ITab

Det ska bli spännande att återkomma till dessa portföljer och kora en vinnare i mellandagarna om ett år! Ni som eventuellt inspireras av portföljerna… betänk att en historisk avkastning aldrig är en garanti för en framtida avkastning!

God fortsättning!

Annons

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s