Q1 – Första delsträckan för Jan och Günthers 2015 aktierace!

Första kvartalet avslutas idag, tisdag 31 mars. Dags att summera!

Första kvartalet har varit galet på aktiemarknaden! Svenska börsen har rusat uppåt och investerare börjar se lite galna ut i blicken. Är det dags att gå mot utgången? Vem har svarte Petter? Ska det fortsätta upp i ett år till? Var det minusränta du sa? Frågorna är många…

Börsen är upp 13,87% på tre månader. (OMX30… Utdelningar ej medräknade alltså) Hur har det gått för Jan Dinkelspiels och Günther Mårders förhoppningsbolag 2015? Jag ska inte hålla er på sträckbänken längre!

Portföljer Q1

Günther Mårder: +15,94%
Jan Dinkelspiel: +19,00%

Båda två har gjort fantastiska resultat… båda två har slagit börsen! Jan ligger en näsa före, med ca 3 %-enheter. Jan hade ju en strategi att fortsätta att satsa på bolag som redan hade gått upp riktigt mycket 2014. Jans portfölj hade stigit ca 64% 2014, medan Günther hade gjort ca 11%. Läs inlägget här.

* Försök inte fånga en fallande kniv.
* Satsa på vinnarna och gör dig av med förlorarna.

Det är för tidigt att dra några slutsatser än! Vändningen kanske står runt hörnet för Mårders bolag? Det är inte svårt att göra pengar när börsen går upp, det intressanta sker när börsen vänder… om börsen vänder i år?

Hur som helst… Spännande är det!

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s