Halvtid! Q2 tar slut idag. Aktieracet 2015 summeras.

runners

pixabay.com

Kanske blev det ett löplopp ändå? Mycket har hänt sedan senast. Sparpodden byter form helt. (Läggs ner?) Jan och Günther går vidare på nya äventyr, men vi låter det stora aktieracet 2015 fortsätta! Hur ska herrarnas portföljer stå sig över sommaren och genom en eventuell Grexit?

Sedan första april har börsen gått ner 8,61 procentenheter, från +13,93% till 5,32%. Det har varit en sur period senaste tiden. En högt värderad börs, som punkterades av osäkerheten kring en eventuell Grexit. Hur det ska gå? Tja… analytikerna är eniga om att antingen kommer börsen att vända upp igen när oron lagt sig, eller så kommer detta vara pluggen som går ur börsen så vi fortsätter ner. Men det kan också hamna i en kräftgång resten av året…

Men hur har det gått för herrarnas portföljer? Inte hålla på halster mer! Så här ser det ut:

Portföljer Q2

Günther Mårder: +5,32%
Jan Dinkelspiel: +33,51%

Oj! Vad händer här! Günther faller tillbaka, i likhet med börsen i helhet. Men Jan stiger som en sol mot skyarna! Fantastiskt! Lite grafik visar ännu tydligare vad som händer:

RaceQ2

Framförallt är det bolagen Invisio Communication och Consilium som verkligen lagt på ett kol. De hade bägge en lite långsam start under Q1, men verkar trivas i motvind för de har stuckit ordentligt under Q2. Itab Shop Concepts har fortsatt upp en del också. För Mårder är det Bahnhof som trotsat motgångarna och fortsatt upp en del. Men annars saknas det starkt lysande stjärnor. (Under detta kvartal)

Men ingenting är avgjort! It´s not over until the overweight lady sings! Vi har lika lång väg kvar, och allt kan hända.

Ska vi plocka ut russinen ur kakan så kanske den vinnande portföljen är:

Invisio Communikation
Consilium
Itab Shop Concepts
Tribona

Eller har dessa tåg redan gått? Hur som helst kan det vara bra att vänta med en investering till läget lugnat sig lite. I september? Vi återkommer med ytterligare en summering i slutet av september efter Q3, för att sedan rusa in i sista sträckan mot mål!

Jag hoppas herrarna har en fantastisk vecka i Almedalen. Nu har ni lite mer att tala om!

Hälsningar;
Thobias och Per
Sparabloggen

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s