och vinnaren är…

avian-bird-nest-birth-158734(Grafik: pexels.com och Thobias)

Då var det dags att meddela vilka bolag som kommer köpas in portföljen för att fylla upp den till de tio bolag som vi siktar på att investera i. Har du missat vårt första inlägg, kring processen osv, klicka här eller scrolla ner!

Vi har som sagt under några månader haft lediga platser i vårt portfölj. Sommar och ledighet kommer mellan. Men nu tar vi tag i det. I veckan har vi plockat fram tre kandidater var av bolag som vi kan tänka oss att investera i. De bolag vi vaskade fram var:

Softronic
Kindred
Hexpol
Beijer Alma
Nilörngruppen
Investor

Själva röstningen går till så att vi rankar våra favoriter bland kandidaterna och ger dem poäng från 1 – 4. De två kandidaterna som får mest poäng köper vi sedan in i portföljen. Enkelt!

Då återstår bara att avslöja hur vi röstat! Drumroll

giphy

Bolag

Thobias

Per

Totalt

Softronic

2

2

Kindred

3

3

Hexpol

2

3

5

Investor

1

1

Beijer Alma

4

4

8

Nilörngruppen

1

1

Och vinnarna är… Beijer Alma och Hexpol! Detta kompletterar vår portfölj som numera ser ut så här:

 

Portfölj 5sept-18

BeijerAlma

Beijer Alma är en internationellt verksam industrigrupp med inriktning mot komponenttillverkning och industrihandel. Europa svarar för ungefär 85% av omsättningen, största marknader är Sverige, Tyskland, Storbritannien och Kina. I Verksamheten ingår:

  • Lesjöfors: leverantör av industrifjädrar och tråd och banddetaljer
  • Habia Cable: utveckling och tillverkning av kablar och kabelsystem
  • Beijer Tech: Industriell handel inom flödesteknik/Industrigummi och industriprodukter.

Det underlättar lite för mig att en av Lesjöfors fabriker ligger på den ort där jag arbetar, och jag varit inne i lokalen. Det blir liksom mer verkligt då. Beijer Alma koncernen har haft en stabil och bra utveckling under lång tid:

BeijerAlma

 

Hexpol

Hexpol är en polymerkoncern med globala marknadspositioner inom avancerade polymer compounds (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets) samt hjul i plast och gummimaterial för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels). Kunderna är i huvudsak den globala fordons- och verkstadsindustrins systemleverantörer, energi-, olje- och gassektorn, tillverkare av medicinteknik samt OEM-tillverkare av plattvärmeväxlare och truckar. Koncernen är organiserad i två affärsområden, Hexpol Compounding och Hexpol Engineered Products. Mer än 97 procent av försäljningen sker till kunder utanför Sverige.

Med en stark konjunktur i världen så tror vi att Hexpols goda utveckling kan fortsätta framöver:

Hexpol

 

Portföljen är komplett igen!

En kommentar

Lämna en kommentar